Klímatisztítás

Klímatisztítás Budapesten és Pest megyében, akár azonnali kiszállással. Keressen bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére! 

Klímatisztítás

A klímatisztítás a klímaberendezések karbantartásának és tisztításának folyamata. Az otthonokban és irodákban egyaránt használt klímaberendezések nem csak a kívánt hőmérsékletet biztosítják, de idővel porral, pollenekkel és egyéb levegőben lévő szennyeződésekkel is megtelnek. Ezeknek a szennyeződéseknek a felhalmozódása nem csak a berendezés hatékonyságát csökkentheti, de az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Ezért rendszeres klímatisztítás szükséges.

Tartalomjegyzék

Miért válassza profi klímatisztítás szolgáltatásunkat?

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a klímatisztítás területén. Profi szakembereink modern eszközökkel és eljárásokkal dolgoznak, hogy klímaberendezése higiénikus és hatékony állapotban maradjon. A klímatisztítás folyamata során az alábbi lépéseket követjük:

 • Elemzés és Diagnosztika: Megvizsgáljuk a klímaberendezést, hogy meghatározzuk a tisztítandó területeket és az esetleges karbantartási igényeket.
 • Szűrők Tisztítása: A klíma szűrőit gondosan eltávolítjuk és professzionális eszközökkel tisztítjuk.
 • Belső Egység Átvizsgálása: Speciális eszközökkel eltávolítjuk a port és egyéb szennyeződéseket a belső egységben, figyelve a ventilátorra és a hőcserélőre.
 • Kondenzátor Alapos Tisztítása: A külső egységen lévő kondenzátor lapjait szakszerűen tisztítjuk és megvizsgáljuk, hogy nincs-e károsodás.
 • Tálcák és Csepptálcák Ellenőrzése: A kondenzvíz tálcák és csepptálcák tisztítása mellett megelőzzük a penész és gomba képződését.
 • Baktériumellenes Kezelés: Alkalmazzuk a legfejlettebb klímatisztító szereket, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól és kellemetlen szagoktól.

Klímatisztítás menete

Amikor szakembereink klímatisztítást végeznek, a szolgáltatás egy komplex és alapos eljárás alapján történik, amely biztosítja, hogy a klímaberendezés optimálisan működjön. Íme a klímatisztítás menete, ha Ön minket választ:

 • Elemzés és diagnosztika: Szakértőink először megvizsgálják a klímaberendezést, hogy meghatározzák a tisztítandó területeket és az esetleges karbantartási igényeket.
 • Szűrők tisztítása: A klíma szűrőit gondosan eltávolítjuk és professzionális eszközökkel tisztítjuk.
 • Belső egység átvizsgálása: Speciális eszközökkel eltávolítjuk a port és egyéb szennyeződéseket a belső egységben, figyelve a ventilátorra és a hőcserélőre.
 • Kondenzátor alapos tisztítása: A külső egységen lévő kondenzátor lapjait szakszerűen tisztítjuk és vizsgáljuk meg, hogy nincs-e károsodás.
 • Tálcák és csepptálcák ellenőrzése: A kondenzvíz tálcák és csepptálcák tisztítása mellett megelőzzük a penész és gomba képződését.
 • Baktériumellenes kezelés: Alkalmazzuk a legfejlettebb klímatisztító szereket, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól és kellemetlen szagoktól.
 • Külső egység átvizsgálása: Gondosan eltávolítjuk a külső egység körül lévő szennyeződéseket és ellenőrizzük, hogy a légáramlás szabadon történik-e.
 • Alapos ellenőrzés: A tisztítás után szakértőink ellenőrzik a klímát, hogy minden tökéletesen működjön.
 • Karbantartási tanácsok: Szakértőink tanácsokkal látják el Önt a klímaberendezés hosszú távú karbantartásához, hogy továbbra is optimálisan működjön.

Szolgáltatásunkkal biztosíthatja, hogy klímaberendezése a legmagasabb színvonalon működik tovább.

A klímatisztítás a klíma karbantartás egy része, amely egyben egy állapotfelmérés is.

klímatisztítás

A klímatisztítás fontossága

A klímatisztítás nem csak a berendezés hosszú távú működésének biztosítása, hanem egészségünk megőrzése szempontjából is elengedhetetlen. A klímaberendezések idővel porral, pollenekkel és egyéb levegőben lévő szennyeződésekkel telnek meg, amelyek nem csak a berendezés hatékonyságát csökkentik, de az egészségünkre is károsak lehetnek. Egy rendszeresen karbantartott és tisztított klíma javítja a levegő minőségét, csökkenti az allergiák és légzőszervi problémák kockázatát, valamint energiatakarékosabb működést eredményez.

A klímatisztítás jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

 • Egészségvédelem: A klímaberendezésekben felhalmozódó szennyeződések, mint a por, pollen és baktériumok, allergiás reakciókat vagy légúti problémákat okozhatnak. A rendszeres tisztítással elkerülhetők ezek a problémák.
 • Hatékonyság növelése: A tiszta klímaberendezés hatékonyabban működik, kevesebb energiát fogyaszt, ami hosszú távon pénzmegtakarítást jelent.
 • A berendezés élettartamának meghosszabbítása: A rendszeres tisztítás hozzájárul a klímaberendezés hosszabb élettartamához, így kevesebb pénzt kell új berendezésre költeni.
 • Levegőminőség: A tiszta klíma kellemesebb, frissebb levegőt biztosít az otthonokban és az irodákban.
 • Kisebb javítási költségek: A rendszeresen tisztított klímák kevesebb hibát mutatnak, így kevesebb javításra szorulnak.

Milyen gyakran van szükség klímatisztításra?

A klíma tisztítás gyakorisága különféle tényezőktől függ, de vannak általános útmutatások, amelyeket érdemes követni.

 • Használati gyakoriság: Ha a klímát gyakran használjuk, pl. egész évben, akkor érdemes legalább félévente elvégezni a tisztítást.
 • Légszennyezettség: Nagy légszennyezettségű területeken, mint a nagyvárosokban, gyakrabban lehet szükség a tisztításra.
 • Allergiák: Ha valaki allergiás otthonában, gyakrabban kell tisztítani a klímát a pollenek és egyéb allergének eltávolítása érdekében.
 • Háziállatok: Háziállatok jelenléte esetén az állati szőr és a pikkelyek felhalmozódhatnak a klímában, ezért gyakoribb tisztítás ajánlott.
 • Gyerekek és idősek: Az otthonokban, ahol gyerekek vagy idősek élnek, fontos a tiszta levegő, így gyakoribb tisztításra lehet szükség.
 • Építkezések: Ha az otthon közelében építkezés folyik, a rengeteg por és szennyeződés miatt gyakrabban kell tisztítani a klímát.
 • Működési problémák: Ha a klíma nem hűt vagy fűt megfelelően, az is jelezheti, hogy tisztításra szorul.
 • Gombásodás jelei: Ha penészes vagy kellemetlen szagot érzünk a klíma használatakor, azonnal tisztítani kell.
 • Évente legalább egyszer: Még alacsony használat esetén is érdemes legalább egyszer évente elvégezni a tisztítást.

Mennyibe kerül a klímatisztítás?

A klímatisztítás költsége sok tényezőtől függ, és az árak változhatnak a különböző szolgáltatók és a kínált szolgáltatások minősége között. Bár nehéz pontos számokat adni általánosságban, az alábbiakban ismertetjük azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a klímatisztítás költségeit:

 • A klíma típusa: Különböző klímamodellek eltérő bonyolultságúak, és egyesek több munkát igényelnek a tisztításhoz.
 • A klíma állapota: Ha a klímát hosszú ideig nem tisztították, vagy erősen szennyezett, a tisztítás időigényesebb és költségesebb lehet.
 • Szükséges alkatrészek: Ha az alkatrészek cserére szorulnak vagy karbantartást igényelnek a tisztítás során, ezek növelhetik a költségeket.
 • A munka bonyolultsága: Néhány klímatisztítási munka egyszerűbb, míg más berendezések speciális szerszámokat vagy technikákat igényelnek.

Klímatisztítás házilag

A klímatisztítás házilag is elvégezhető, de fontos, hogy megfelelő tudással és eszközökkel rendelkezzünk a feladat elvégzéséhez. A házilag végzett klímatisztítás során az alábbi tippeket érdemes szem előtt tartani:

 • Mindig húzza ki a klímaberendezés dugóját a konnektorból mielőtt megkezdi a tisztítást.
 • Használjon puha kefét vagy porszívót a szűrők és a belső egység tisztításához.
 • Használjon gyártó által ajánlott vagy enyhe tisztítószereket a makacs szennyeződések eltávolításához.

A profi klímatisztítás azonban mindig biztonságosabb és hatékonyabb megoldás. Szakembereink készen állnak, hogy segítsenek Önnek a klímatisztítás terén, és biztosítják, hogy klímaberendezése hosszú távon optimálisan működjön.

Klímatisztítás gyakori kérdések

A klíma tisztítása elengedhetetlen a hatékony működéshez, a berendezés élettartamának növeléséhez, valamint a tiszta és egészséges levegő biztosításához.

Az otthoni klíma tisztítást legalább havonta egyszer, míg a szakember által végzett karbantartást évente legalább egyszer ajánlott elvégezni.

 

Ha nem tisztítjuk rendszeresen a klímaberendezést, az számos egészségügyi problémát okozhat, és csökkentheti annak hatékonyságát. Ezen kívül a piszkos klímaberendezés fokozott energiaköltséget okozhat.

 

A légkondicionáló fertőtlenítése során eltávolítják a készülék belsejében felhalmozódott szennyeződéseket és baktériumokat, ami biztosítja a tiszta és egészséges levegőt. A fertőtlenítést a szakember végzi el.

 

Egyéb szolgáltatások

klímajavítás

Klíma javítás

Bármilyen típusú és márkájú lakás klíma javítás a feladat, számíthat csapatunkra!

klíma karbantartás

Klíma karbantartás

A klíma karbantartás során elsődleges számunkra, hogy Önnek gyors és korrekt segítséget nyújtsunk úgy, hogy később is újra minket bízzon meg, amikor klíma szerelő szakemberre van szüksége.

klímatöltés

Klíma töltés

Klíma töltés villámgyors kiszállással.

20+ év szakmai tapasztalat klíma javítás területen.

Tevékenységünk során törekszünk a pontosságra, a megbízhatóságra és ár/teljesítmény arányban a költséghatékony megoldásokra.

klíma beszerelés

Klímaszerelés

Mint minden árajánlatkérésünk alkalmával, a klíma szerelés esetén is egy alapos vizsgálattal kezdjük a munkát.

A hibabemérést követően pedig azonnali költségtervet készítünk, így biztos lehet benne, hogy a szerződésben rögzített FIX ÁRAK biztosan nem lesznek magasabbak a vártnál…

mobil klíma szerelés

Mobil klíma tisztítás

A mobil klíma szerelés egyik sajátossága, hogy a klíma elszállításával jár.

Ennek oka egyszerű: Rengeteg alkatrészből, csavarból, mütyűrből áll, szétszerelése hely és időigényes lenne ott, ahol zajlik a mindennapi élet.

Hol veheti igénybe klímatisztítás szolgáltatásunkat?

Klíma tisztítás Budapesten és Pest megyében non-stop, akár azonnali kiszállással.

Klímatisztítás Pest megye

Klíma tisztítás GyorsSzolgálat – Kiszállási területek PEST MEGYÉBEN

Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pilisborosjenő, Solymár, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vecsés,

 

Klímatisztítás Budapest

Klímatisztítás Gyorsszolgálat – Kiszállási területek BUDAPESTEN

Scroll to Top