Klímatisztítás Budapesten és környékén gyors kiszállással

Klímatisztítás Budapest és Pest megyében, akár azonnali kiszállással. Szakképzett csapatunk gondoskodik klímája higiéniájáról, hogy Ön friss levegőt élvezhessen otthonában. 

Klímatisztítás

A klímatisztítás a klímaberendezések karbantartásának és tisztításának folyamata. Az otthonokban és irodákban egyaránt használt klímaberendezések nem csak a kívánt hőmérsékletet biztosítják, de idővel porral, pollenekkel és egyéb levegőben lévő szennyeződésekkel is megtelnek. Ezeknek a szennyeződéseknek a felhalmozódása nem csak a berendezés hatékonyságát csökkentheti, de az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Ezért rendszeres klímatisztítás szükséges.

klímatisztítás

Miért válasszon minket klímatisztításhoz?

Klímatisztítás folyamata

A klímatisztítás a klíma karbantartás egy része, amely egyben egy állapotfelmérés is. A klímatisztítás márkánként és típusonként eltérő lehet, azonban vannak olyan pontok, amiket minden klíma tisztítás során elvégzünk.

Beltéri egység fertőtlenítése, tisztítása

A klímatisztítás első lépése a beltéri egység alapos fertőtlenítése és tisztítása. Ez magában foglalja a szűrők, a ventilátor lapátjainak és a hőcserélő felületek tisztítását. Speciális tisztítószereket és módszereket alkalmazunk, hogy eltávolítsuk a port, a baktériumokat és egyéb szennyeződéseket, amelyek az idő során felhalmozódhatnak. Ez nemcsak javítja a légminőséget, hanem növeli a készülék hatékonyságát is.

klímatisztítás beltéri egység

Kültéri egység tisztítása

A kültéri egység tisztítása kulcsfontosságú a hatékony működés és az energiahatékonyság fenntartása érdekében. A kültéri egységben található hűtőbordák és ventilátorok tisztítása során eltávolítjuk a szennyeződéseket, leveleket és egyéb szennyeződéseket, amely akadályozhatja a levegő áramlását és csökkentheti a rendszer hatékonyságát.

klímatisztítás kültéri egység

Gázoldali + Hőmérséklet oldali bemérés

A rendszer teljesítményének értékelése érdekében gázoldali és hőmérsékleti méréseket végzünk. Ez magában foglalja a hűtőközeg nyomásának és a hőmérsékleti értékeknek a ellenőrzését, hogy biztosítsuk a klíma megfelelő működését. Ezek a mérések segítenek azonosítani a lehetséges problémákat, mint például a hűtőközeg szivárgás vagy a rendszer egyéb műszaki hibái.

klímatisztítás hőmérséklet bemérés

Elektromos csatlakozások ellenőrzése, szükség esetén utánhúzás

A biztonságos és megbízható működés érdekében ellenőrizzük az elektromos csatlakozásokat, és szükség esetén meghúzzuk azokat. Ez magában foglalja a vezetékek, csatlakozók és kapcsolók állapotának átvizsgálását, hogy megelőzzük az elektromos hibákat és a tűzveszélyt.

klímatisztítás elektromos csatlakozás ellenőrzés

Kondenvíz elvezetés ellenőrzés, dugulás esetén a dugulás elhárítása

Végül, de nem utolsósorban, ellenőrizzük a kondenzvíz elvezetését. Biztosítjuk, hogy az elvezető rendszer szabadon működjön, és nincsenek dugulások, amelyek vízkárosodást vagy a rendszer működésének zavarát okozhatják. Dugulás esetén azonnali intézkedéseket teszünk a probléma elhárítására.

klímatisztítás kondenzvíz ellenőrzés és dugulás

A hatékony klíma tisztítás eredményeképpen a klíma berendezés működése halkabb, megszűnnek a kerregő-berregő hangok, valamint nem keveredik vissza a levegőbe a szennyeződések és baktériumok sem. A klímatisztítás elvégzését 3-6 havonta, de legfeljebb évente érdemes megismételni, így minden munkánknál arra törekszünk, hogy visszatérő ügyfélkört építsünk, ne csak eseti megbízásokat teljesítsünk.

Miért fontos a klíma tisztítása?

A légkondicionáló tisztítás nem csak a berendezés hosszú távú működésének biztosítása, hanem egészségünk megőrzése szempontjából is elengedhetetlen. A klíma idővel porral, pollenekkel és egyéb levegőben lévő szennyeződésekkel telnek meg, amelyek nem csak a berendezés hatékonyságát csökkentik, de az egészségünkre is károsak lehetnek. Egy rendszeresen karbantartott és tisztított klíma javítja a levegő minőségét, csökkenti az allergiák és légzőszervi problémák kockázatát, valamint energiatakarékosabb működést eredményez.

A klímatisztítás jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

 • Egészségvédelem: A klímaberendezésekben felhalmozódó szennyeződések, mint a por, pollen és baktériumok, allergiás reakciókat vagy légúti problémákat okozhatnak. A rendszeres tisztítással elkerülhetők ezek a problémák.
 • Hatékonyság növelése: A tiszta klímaberendezés hatékonyabban működik, kevesebb energiát fogyaszt, ami hosszú távon pénzmegtakarítást jelent.
 • A berendezés élettartamának meghosszabbítása: A rendszeres tisztítás hozzájárul a klímaberendezés hosszabb élettartamához, így kevesebb pénzt kell új berendezésre költeni.
 • Levegőminőség: A tiszta klíma kellemesebb, frissebb levegőt biztosít az otthonokban és az irodákban.
 • Kisebb javítási költségek: A rendszeresen tisztított klímák kevesebb hibát mutatnak, így kevesebb javításra szorulnak.

Milyen gyakran van szükség klímatisztítás elvégzésére?

A légkondi tisztítás gyakorisága különféle tényezőktől függ, de vannak általános útmutatások, amelyeket érdemes követni.

 • Használati gyakoriság: Ha a klímát gyakran használjuk, pl. egész évben, akkor érdemes legalább félévente elvégezni a tisztítást.
 • Légszennyezettség: Nagy légszennyezettségű területeken, mint a nagyvárosokban, gyakrabban lehet szükség a tisztításra.
 • Allergiák: Ha valaki allergiás otthonában, gyakrabban kell tisztítani a klímát a pollenek és egyéb allergének eltávolítása érdekében.
 • Háziállatok: Háziállatok jelenléte esetén az állati szőr és a pikkelyek felhalmozódhatnak a klímában, ezért gyakoribb tisztítás ajánlott.
 • Gyerekek és idősek: Az otthonokban, ahol gyerekek vagy idősek élnek, fontos a tiszta levegő, így gyakoribb tisztításra lehet szükség.
 • Építkezések: Ha az otthon közelében építkezés folyik, a rengeteg por és szennyeződés miatt gyakrabban kell tisztítani a klímát.
 • Működési problémák: Ha a klíma nem hűt vagy fűt megfelelően, az is jelezheti, hogy tisztításra szorul.
 • Gombásodás jelei: Ha penészes vagy kellemetlen szagot érzünk a klíma használatakor, azonnal tisztítani kell.
 • Évente legalább egyszer: Még alacsony használat esetén is érdemes legalább egyszer évente elvégezni a tisztítást.

Klímatisztítás árak

A klíma tisztítás ára sok tényezőtől függnek, és az árak változhatnak a különböző szolgáltatók és a kínált szolgáltatások minősége között. Bár nehéz pontos számokat adni általánosságban, az alábbiakban ismertetjük azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a klímatisztítás költségeit:

 • A klíma típusa: Különböző klímamodellek eltérő bonyolultságúak, és egyesek több munkát igényelnek a tisztításhoz.
 • A klíma állapota: Ha a klímát hosszú ideig nem tisztították, vagy erősen szennyezett, a tisztítás időigényesebb és költségesebb lehet.
 • Szükséges alkatrészek: Ha az alkatrészek cserére szorulnak vagy karbantartást igényelnek a tisztítás során, ezek növelhetik a költségeket.
 • A munka bonyolultsága: Néhány klímatisztítási munka egyszerűbb, míg más berendezések speciális szerszámokat vagy technikákat igényelnek.

Klíma tisztítás házilag

A klíma tisztítás házilag is elvégezhető, de fontos, hogy megfelelő tudással és eszközökkel rendelkezzünk a feladat elvégzéséhez. A házilag végzett klímatisztítás során az alábbi tippeket érdemes szem előtt tartani:

 • Mindig húzza ki a klímaberendezés dugóját a konnektorból mielőtt megkezdi a tisztítást.
 • Használjon puha kefét vagy porszívót a szűrők és a belső egység tisztításához.
 • Használjon gyártó által ajánlott vagy enyhe tisztítószereket a makacs szennyeződések eltávolításához.

A profi klímatisztítás azonban mindig biztonságosabb és hatékonyabb megoldás. Szakembereink készen állnak, hogy segítsenek Önnek a klímatisztítás terén, és biztosítják, hogy klímaberendezése hosszú távon optimálisan működjön.

Klímatisztítás gyakori kérdések

Az otthoni klíma tisztítást legalább havonta egyszer, míg a szakember által végzett karbantartást évente legalább egyszer ajánlott elvégezni.

 

Ha nem tisztítjuk rendszeresen a klímaberendezést, az számos egészségügyi problémát okozhat, és csökkentheti annak hatékonyságát. Ezen kívül a piszkos klímaberendezés fokozott energiaköltséget okozhat.

 

A légkondicionáló fertőtlenítése során eltávolítják a készülék belsejében felhalmozódott szennyeződéseket és baktériumokat, ami biztosítja a tiszta és egészséges levegőt. A fertőtlenítést a szakember végzi el.

 

Bármilyen típusú és márkájú klíma tisztítás a feladat, számíthat ránk! Legyen az Gree klíma tisztítás, Mitsubishi, Daikin, LG, Midea vagy más típusú klíma.

Egyéb szolgáltatások

klímajavítás

Klíma javítás

Bármilyen típusú és márkájú lakás klíma javítás a feladat, számíthat csapatunkra!

klíma karbantartás

Klíma karbantartás

A klíma karbantartás során elsődleges számunkra, hogy Önnek gyors és korrekt segítséget nyújtsunk úgy, hogy később is újra minket bízzon meg, amikor klíma szerelő szakemberre van szüksége.

klímatöltés

Klíma töltés

Klíma töltés villámgyors kiszállással.

20+ év szakmai tapasztalat klíma javítás területen.

Tevékenységünk során törekszünk a pontosságra, a megbízhatóságra és ár/teljesítmény arányban a költséghatékony megoldásokra.

klíma beszerelés

Klímaszerelés

Mint minden árajánlatkérésünk alkalmával, a klíma szerelés esetén is egy alapos vizsgálattal kezdjük a munkát.

A hibabemérést követően pedig azonnali költségtervet készítünk, így biztos lehet benne, hogy a szerződésben rögzített FIX ÁRAK biztosan nem lesznek magasabbak a vártnál…

mobil klíma szerelés

Mobil klíma tisztítás

A mobil klíma szerelés egyik sajátossága, hogy a klíma elszállításával jár.

Ennek oka egyszerű: Rengeteg alkatrészből, csavarból, mütyűrből áll, szétszerelése hely és időigényes lenne ott, ahol zajlik a mindennapi élet.

Klímatisztítás Budapest és környéke

A klímatisztítás szolgáltatásunk Budapesten és környékén elérhetőek a nap 24 órájában. Bővebb információkért látogasson el a kiszállási területek oldalra.

Scroll to Top