Klíma javítás

Budapest és környéke - NON-STOP

Ha klímája hirtelen meghibásodott és nem hűt vagy nem fűt, furcsa zajokat ad ki, vagy bármilyen rendellenességet tapasztal, ne hagyja figyelmen kívül! A klíma javítás szolgáltatásunkkal Budapesten és környékén gyorsan és hatékonyan orvosoljuk a problémát. 

Szakértő csapatunk készen áll arra, hogy minden klíma rendszerrel kapcsolatos kihívást megoldjon, legyen szó bármilyen típusú vagy márkájú készülékről.

Klíma javítás

Klíma javítás terén cégünk már évek óta kínál szolgáltatásokat ügyfeleinek. A klíma rendszeres karbantartása és idejében történő javítása nélkülözhetetlen az optimális működés érdekében. A klímaberendezések komplex eszközök, amelyek nem csak a kellemes hőmérsékletet szabályozzák, hanem hozzájárulnak az energiahatékonysághoz és az otthoni környezet minőségének javításához is. Cégünk elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinek a legmagasabb színvonalú klíma javítási szolgáltatásokat nyújtsa.

Miért válasszon minket klíma javításhoz?

Klíma javítás menete és klíma javítás árak

klíma javítás

Klíma javítás vagy klíma csere?

Ez a kérdés sokszor felmerül, de az esetek többségében a hiba nem is olyan nagy, mint gondolnánk. Szakembereink a hibafelmérés során tájékoztatják Önt a várható költségekről és ha úgy ítélik meg, hogy a javítás gazdaságtalan, ezt jelzik Önnek. A javítás ára töredéke egy új készülék árának. Ráadásul a berendezés cseréje nagyobb munkálat, sok esetben bontással jár. Amennyiben a klíma javítás helyett inkább a csere mellett dönt, kollégáink segítenek a készülékválasztásban és vagy a helyszínen vagy e-mail formájában árajánlatot is adnak.

Azonban, érdemes figyelembe venni néhány további szempontot is:

 • Készülék élettartama: Ha klímája már öreg és többször is javították már, akkor előfordulhat, hogy gazdaságosabb egy új készülék beszerzése. Az új klímák gyakran energiahatékonyabbak és csendesebbek.
 • Garancia: Az új klímák garanciálisak, ami biztosítja, hogy nem kell a közeljövőben plusz költségekre számítania.
 • Technológiai fejlesztések: Az új klímák gyakran tartalmaznak továbbfejlesztett funkciókat és technológiákat, amelyek növelik a kényelmet és a hatékonyságot.
 • Energiafogyasztás: Az újabb modellek gyakran energiahatékonyabbak, ami hosszú távon megtakarításokat jelenthet a villanyszámlában.
 • Környezeti hatás: Az újabb készülékek gyakran környezetbarátabb anyagokból készülnek és kevésbé károsak a környezetre.

Ezen szempontok figyelembe vételével sokkal könnyebben hozható meg az a döntés, hogy javíttassa-e a klímát vagy inkább cserélje le egy új modellre. Minden esetben érdemes szakember véleményét kikérni, hiszen ők a leginkább tisztában vannak azzal, melyik megoldás lenne a leggazdaságosabb és leghatékonyabb az Ön számára.

Klíma javítás és hibák

Ha problémákat tapasztal a légkondicionálóval, akkor talán azon tűnődik, hogy mit kellene tenni. Ebben a leírásban mindent megtudhat a klíma javításról. Beszélünk a problémák általános okairól, arról, hogyan lehet felismerni őket, és arról, hogy mit kell tenni a javításhoz.

A klíma általános hibái

Számos oka van annak, hogy miért lehetnek problémák a légkondicionálóval. Ezek közé tartozik:

 

ProblémaLeírás
Szennyezett levegőszűrőkHa a levegőszűrő eltömődik, a légáramlás korlátozódik, és a rendszer nem működik megfelelően. Ez túlmelegedéshez és más problémákhoz vezethet.
Hűtőközeg szivárgásokA hűtőközeg alapvető összetevője a légkondicionálónak, és szivárgások miatt működésképtelenné válhat. Siseregő hang és csökkent hűtési kapacitás lehet a jele.
Elektromos problémákA vezetékekkel vagy az elektromos alkatrészekkel kapcsolatos problémák megakadályozzák a légkondicionáló megfelelő működését, például a ventilátor, kompresszor hibája miatt.
Elzáródott kondenzátor egységA lakásod külső oldalán található kondenzátor egység elzáródhat szennyeződések vagy más akadályok miatt, ami megakadályozza a megfelelő működést és leállhat a klíma.

További jelek, amik a klíma javítás mellett szólnak

Több jel is utalhat arra, hogy a légkondicionáló javításra szorul. Ezek közé tartozik:

 

ProblémaLeírás
Csökkent hűtési kapacitásHa a légkondicionáló nem hűti megfelelően a lakásodat, ideje lehet a javításnak. Különböző problémákból adódhat, mint a szennyezett levegőszűrő, hűtőközeg szivárgás vagy elzáródott kondenzátor egység.
Furcsa hangokHa furcsa hangokat hall a légkondicionálóból, mint csikorgás vagy recsegés, ez hibás alkatrészek vagy hűtőközeg szivárgás jele lehet.
Rossz szagokKellemetlen szagok a légkondicionálóból jelezhetik, hogy a levegőszűrő szennyezett vagy penészes. Ez a szag az egész lakásban terjedhet és egészségügyi problémákat okozhat.
Rendszeres leállásokHa a légkondicionáló rendszeresen leáll, valószínűleg hűtőközeg szivárgások vagy elektromos alkatrészekkel kapcsolatos problémák vannak.

Minden esetben érdemes egy klímaszerelővel egyeztetni és megnézetni a klímát, bármilyen rendellenességet érzékelünk klímánkkal kapcsolatban. Hívjon minket!

Mikor van szükség klíma javításra?

Amikor a klímaberendezés nem működik optimálisan, sokféle oka lehet ennek, és nem mindig egyszerű azonosítani a probléma forrását. A következő táblázatban felsoroltunk néhány gyakori problémát, amelyek javítást igényelhetnek. Minden probléma esetén javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel a hiba pontos diagnosztizálására és a megfelelő javítási lépések meghatározására.

 • Hűtési problémák: Például, ha a berendezés nem hűt megfelelően.
 • Zajproblémák: Ha a klímaberendezés hangos vagy furcsa hangot ad.
 • Vízszivárgás: Amikor a klímából víz szivárog.
 • Elektromos hibák: Ilyen lehet például egy tápegység hibája.
 • Távirányító problémák: Ha a távirányító nem működik, és a klímát kézi módon sem lehet vezérelni.
 • Klímavezérlési problémák: Ha a klíma automatikusan kikapcsol, vagy nem reagál a beállításokra.
 • Szűrőproblémák: Az eltömődött vagy koszos szűrők ronthatják a klíma teljesítményt.
 • Kondenzátor problémák: Ha a kondenzátor hibás, a berendezés nem indítható el.
 • Fagyás: Ha a klímaegység megfagy.

Minden felsorolt probléma esetén érdemes szakemberhez fordulni a hiba pontos diagnosztizálása és a megfelelő javítási lépések meghatározása érdekében.

Klíma javítás gyakori kérdések

A gyakori légkondicionáló problémák közé tartozik a meghibásodott alkatrészek, a hűtőközeg szivárgása, a rossz szagok és a rendszeres leállások.

 

A légkondicionáló problémáinak megelőzése érdekében rendszeresen karbantartást kell végezni, és figyelni kell az alkatrészek állapotára és a hűtőközeg szivárgására.

 

A légkondicionáló karbantartása évente legalább egyszer ajánlott, de a használat intenzitásától és az időjárási körülményektől függően gyakrabban is szükség lehet rá.

 

A légkondicionáló javítása fontos, mert a meghibásodott alkatrészek vagy a hűtőközeg szivárgása veszélyes lehet, és ronthatja a légkondicionáló hatékonyságát. A rendszeres karbantartás és javítás segíthet meghosszabbítani a légkondicionáló élettartamát és csökkenteni a használati költségeket.

 

A légkondicionáló javítása veszélyes lehet és szükség van szakértői tudásra és tapasztalatra. A szakember felkeresése biztosítja a helyes diagnózist és a biztonságos javítást.

Egyéb szolgáltatások

klíma karbantartás

Klíma karbantartás

A klíma karbantartás során elsődleges számunkra, hogy Önnek gyors és korrekt segítséget nyújtsunk úgy, hogy később is újra minket bízzon meg, amikor klíma szerelő szakemberre van szüksége.

klímatisztítás

Klímatisztítás

A klíma tisztítás márkánként és típusonként eltérő lehet, azonban vannak olyan pontok, amiket minden klíma tisztítás során elvégzünk, a következő összeállítás ezeket tartalmazza.

klímatöltés

Klíma töltés

Klíma töltés villámgyors kiszállással.

20+ év szakmai tapasztalat klíma javítás területen.

Tevékenységünk során törekszünk a pontosságra, a megbízhatóságra és ár/teljesítmény arányban a költséghatékony megoldásokra.

klíma beszerelés

Klímaszerelés

Mint minden árajánlatkérésünk alkalmával, a klíma szerelés esetén is egy alapos vizsgálattal kezdjük a munkát.

A hibabemérést követően pedig azonnali költségtervet készítünk, így biztos lehet benne, hogy a szerződésben rögzített FIX ÁRAK biztosan nem lesznek magasabbak a vártnál…

mobil klíma szerelés

Mobil klíma szerelés

A mobil klíma szerelés egyik sajátossága, hogy a klíma elszállításával jár.

Ennek oka egyszerű: Rengeteg alkatrészből, csavarból, mütyűrből áll, szétszerelése hely és időigényes lenne ott, ahol zajlik a mindennapi élet.

Klíma javítás Budapesten és környékén

A klíma javítás szolgáltatás Budapesten és környékén elérhetőek a nap 24 órájában. Bővebb információkért látogasson el a kiszállási területek oldalra.

Scroll to Top